Jäsenkirje 2/2018

4.4.2018

Hei Naantalin Kunnalliset JHL ry:n jäsen!                                     28.3.2018

 

Kevät saapuu Naantaliin.

 

Lopultakin on saatu kunnallisen puolen työehtosopimukset kasaan. Tässä asiassa voi pitää neuvottelutulosta torjuntavoittona työnantajan ensin tarjoamaan nollalinjaan ja saatiin myös pieni ”lomaraha kompensaatio”, vaikka vielä on saamista sillä saralla. Jotta ei mene edes kohtuullisesti, liittoa ja yhdistystä tulee vielä ravistelemaan SOTE-soppa. Alla kuitenkin selostan hieman neuvottelutuloksia, joista saa parempaa tietoa liiton sivuilta.

 

JHL:n jäsenten tavoitteissa onnistuimme kohtuullisesti. Poliittisissa tavoitteissa onnistuimme niin hyvin kuin oli mahdollista. Kikyä ei neuvottelupöydässä voitu kaataa, sillä kunnista ei 600 miljoonaa lomarahojen maksamiseen kahdeksi vuodeksi löytynyt – Sipilä siirsi ne valtionosuusleikkauksina yrityksille.

Lomarahaleikkausta korvattiin kertaerällä

Viime metreillä neuvotteluja hiertäneeseen lomarahaleikkauksen kompensaatioon saatiin myös ratkaisu. Tosin ratkaisu ei ole tällä nimikkeellä, vaan paikalliseen tuloksellisuuteen perustuva kertaerä. Korvaus maksetaan henkilöstölle tammikuussa 2019. Kertaerään on varattu 135 miljoonaa. Henkilökohtaisen kertaerän suuruus on 9,2 prosenttia työntekijän palkasta. Tuntipuolella laskentakaavio on hieman erilainen, mutta korvaus suunnilleen sama.

Kunta – Alan yleinen virka- ja työehtosopimuksen KVTES neuvottelutulos

Palkankorotukset 1.5.2018 Yleiskorotus, joka on suuruudeltaan 26 euroa, kuitenkin vähintään 1,25 prosenttia. Euromääräisenä korotus maksetaan 2 080 euron kuukausipalkkaan saakka. Sitä suurempiin palkkoihin korotus lasketaan prosentuaalisena.

Korotukset 1.1.2019 Paikallinen järjestelyerä 1,2 prosenttia liitekohtaisella perälaudalla. Palkankorotukset 1.4.2019: yleiskorotus 1 prosentti.

Kuntien tuntipalkkaisten TTES neuvottelutulos

Yleiskorotus 1.5.2018 lukien. Perustuntipalkkoja ja urakkapalkkoja korotetaan 1.5.2018 tai lähinnä sitä alkavan palkanmaksukauden alusta yleiskorotuksella, jonka suuruus on 15 senttiä tunnilta, kuitenkin vähintään 1,25 prosenttia.

Yleiskorotus 1.4.2019 lukien. Palkkoja korotetaan 1.4.2019 tai lähinnä sitä alkavan palkanmaksukauden alusta 1,0 prosentin suuruisella yleiskorotuksella. Palkantarkistuksen toteuttamisesta annetaan tarkemmat tiedot myöhemmin. Paikallinen järjestelyerä on 1,2 prosenttia TTES:n palkkasummasta. Periaatteessa ei perälautaa, eli jos ei päästä yhteisymmärrykseen työnantaja määrää asian, jolloin asiasta tehdään pöytäkirja jonka liitto käsittelee.

PS. Vielä yksi pyyntö, käykää liiton sivuilla korjaamassa tietonne esim. väärät tehtävänimikkeenne, työpaikkanne (esim. Maijamäen koulu), sähköpostiosoitteenne työnantajan ja erityisesti omat ym. Olisi yhdistyksen kannalta hienoa, että saisimme sitä kautta tai muuten sähköpostiosoitteenne. Sähköpostilla saisimme tiedot teille reaaliajassa, tapahtumista, edunvalvonta-asioista ym. Minulle juha.takanen@naantali.fi tai PLM anne.virtanen@naantali.fi

 

Hyvää keväänjatkoa ja tervetuloa yhdistyksen kevätkokoukseen 19.4. klo 18.00 varikolle.

Juha Takanen, puheenjohtaja

 

 

 

KEVÄTKOKOUS

 

Naantalin Kunnalliset JHL ry:n kevätkokous pidetään torstaina 19.4.2018 klo 18.00 alkaen Kaupungin varikon kahviossa, Rautakatu 7.

 

Kokouksessa on esillä sääntöjen määräämät asiat.  Kahvitarjoilu!

               

Tervetuloa!                                                   HALLITUS

 

 

 

                   

MUISTUTUKSEKSI JÄSENISTÖLLE

 

Eläköityminen: Haluamme jälleen muistuttaa: Kun henkilöt eläköityvät, ei työnantaja enää  ilmoita siitä yhdistykselle. Tästä johtuen yhdistyksen eläkelahjat ovat jääneet mahdollisesti jakamatta. Pyydämmekin, että itse ilmoittaisitte asiasta yhdistyksen toimihenkilöille (luottamusmiehelle, puheenjohtajalle, sihteerille tai jäsenasiainhoitajalle). Uudet toimihenkilölistat liitteenä.

 

Eläkkeelle jäädessä on samalla mietittävä, haluaako jäädä eläkeläisjäseneksi (erotaan työttömyyskassasta) vai eroaako liitosta. Eläkeläisen jäsenmaksu on tällä hetkellä 8 e/kk, 96 euroa vuodessa. Jäsenmaksu maksetaan vuosittain jäsenpalvelun lähettämällä tilisiirrolla. Tällä maksulla säilyttää liiton ja yhdistyksen jäsenedut (matkavakuutukset, almanakan, lehden, yhdistyksen lomatuet, teatteri- ja lomamatkat ym). Ilmoituksen eläkkeelle jäämisestä ja jäsenyyden jatkamisesta eläkeläisjäsenenä voi tehdä liiton jäsenpalveluun. Jos et halua jäädä eläkeläisjäseneksi, myös eroilmoituksen liitosta voi tehdä kirjallisesti liiton jäsenpalveluun.  Eropäivä on jäsenen ennakkoon ilmoittama ajankohta, tai sähköisen ilmoituksen lähetyspäivä. Takautuvasti ei voi erota. Ota yhteyttä toimihenkilöihin, jos asiasta on kysyttävää.

 

Omien tietojen päivitys, Jäsenpalvelu 24h, mene liiton sivuille: www.jhl.fi > ylhäällä oikealla ”Kirjaudu JHL:n palveluihin” > ”Omat JHL sivut” > ”kirjaudu jäsensivuille, missä on tarkat ohjeet kirjautumisesta. Omien tietojen päivitys tehdään jäsenpalvelu 24h:n kautta (sähköpostiosoite, puhelinnumero ym.). - Jäsenpalvelu 24h kautta voi itse ilmoittaa myös jäsenmaksuvapautukset ( jos jäät äitiyslomalle, opintovapaalle, työttömäksi, menet armeijaan ). Myös ilmoituksen kun jäät eläkkeelle ja haluat jäädä eläkeläisjäseneksi ym. sekä maksaa jäsenmaksuja.

 

Jäsenkirjeiden postitus sähköpostitse

Seuraavasta jäsenkirjeestä lähtien jäsenkirje lähetetään pääsääntöisesti sähköpostitse, ne joilla ei ole sähköpostia saavat edelleen kirjeen postitse. Jos et ole vielä korjannut/lisännyt liiton jäsenrekisteriin omiin tietoihin sähköpostiosoitettasi, tee se viipymättä. Näin varmistat, että liiton sekä yhdistyksemme posti tavoittavaa Sinut!

 

                                                  * * *

 

VAPAA-AIKAJAOS TIEDOTTAA:

 

HUOM!! Yhdistyksen pankki on vaihtunut, siten myös uusi tilinumero!

Kaikki yhdistykselle tulevat maksut: Osuuspankin tili: FI32 5284 0220 0899 87

 

 

  1. Pilkkikilpailujen 3.3. tulokset:

 

Pilkkikisat la 3.3. klo 10 -14 Kailon edustalla. –  Sää suosi pilkkikisoja, jäätä oli, kalaa tuli, aurinko paistoi ja makkarat maistui. Osanottajia oli noin 30, pilkkijät ja ulkoilijat yhteen laskettuna. Tulokset:

Miesten sarja:

I              Juha Takanen                      73 kalaa

II             Hannu Ollikainen               27 ”

III           Jussi Koskinen                    19 ”

IV           Markku Salminen               14 ”

V             Juha Ovaska                       13 ”

VI           Timo Peltomaa                      6 ”

Naisten sarja:

I              Päivi Laihonen                    24 kalaa

II             Seija Salminen                    11 ”

Perhesarja:

I              Friberg Marko, Kristian ja Daniel           11 kalaa

II             Prykäri Pirjo, Seppo, Pasi, Sara,

                Krista, Janica ja Jami                                  9 ”

III           Lindgren Matti ja Joona                            7 ”

IV           Ovaska Juuso, Janna ja Roope                  0

 

Suurin kala: Markku Salminen, 25,8 cm. Pienin kala: Seija Salminen, 8 cm.

 

  1. Loppukesän jäsenmatkan 30.8. - 2.9.2018 kohde on Tartto
  •  
  • Maksut 16.7. mennessä tilille FI32 5284 0220 0899 87, viite 8824

Ohjelma:

30.8. = to : Klo 5.00 lähtö Naantalista kohti Helsingin Länsiterminaalia.
Klo 9.00 Eckerö Linen Finlandia-laivalla Tallinnaan, laivalla aamiainen.
Tallinnaan saavutaan klo 11.00, matka jatkuu oppaan johdolla Tarttoon.
Kierros Tartossa bussilla ja kävelleen. Majoittuminen keskustan hotelli Dorpat, kahden hengen huoneisiin.

31.08. = pe: Aamiaisen jälkeen  noin klo 10.00 lähtö retkelle. Vaihtoehdot, joista voi valita:
1.Võrun kaupunki ja metsäveljen retki Metsäveljen maatilalla Mõnistessa Latvian rajan lähellä.
2.Peipusjärven sipulitie: Kolka, Varnja, Mustvee ja Rajan kylän vanhauskoisten kirkko.

3.Setukaisilla kylässä: Värskan setukaisten museo, tarinat ja laulut.
Kaikki retket sisältävät ruokailun.

01.09. = la: Aamiainen. Vapaa-aikaa. Hotellin vieressä on Tarton tori ja kauppoja tai voi käydä kasvitieteellisessä puutarhassa.
Hotellissa voi ottaa joitakin hoitoja, olisi hyvä tilata etukäteen. Yhteinen ruokailu Ruutikellarissa.

02.09. = su: Aamiainen. Noin klo 11.00 lähtö kohti Tallinnaa, jossa vielä aikaa mahdollisten ostosten tekoon. - Klo 18.30 Eckeröllä Helsinkiin, jossa klo 21.00, ajo kotiseuduille.

 

Hinta: 214 € jäsen, 324 € Avec. Yhden hengen huoneen lisämaksu on 115 euroa.  Ilmoittautumiset 21.6. mennessä ja matka maksettava 16.7. mennessä. Minimi osallistujamäärä on 30 henkeä ja matkalle mahtuu mukaan max. 60 henkeä. Hinta sis. bussi- ja laivamatkat, ruokailun laivalla menomatkalla, majoitus jaetussa kahden hengen huoneissa, ruokailu perjantaina ja lauantaina, opastettu ohjelmapaketti ja sisäänpääsyt. Tulomatkan ruokailun laivalla voi tilata erikseen (26 e), ilmoita paikkaa varatessasi. Lisätietoja

olli.suominen@naantali.fi tai 040 501 7207.

 

 

  1. Linnanmäki  & Särkänniemi

 

 

Yhdistyksemme tilaa täksi kesäksi lippuja 20 kpl Linnanmäelle Helsinkiin sekä 30 kpl Särkänniemeen

Tampereelle. Etuus koskee JHL 246 jäseniä ja jäsen voi lunastaa max. 4 ranneketta joko

Linnanmäelle  23 e/kpl tai Särkänniemeen 25 e/kpl.

 

Rannekkeet oikeuttavat pääsyyn kaikkiin laitteisiin pituusrajat huomioiden. Ranneke aktivoituu ensimmäisellä laitteella ja on voimassa kyseisen päivän ajan. Liput on voimassa koko kesäkauden vuonna 2018. Tilaukset kaupungintalon palvelupisteeseen, varattuasi ja varmistettuasi lippusi, maksat liput yhdistyksen tilille, Naantalin kunnalliset JHL ry, FI32 5284 0220 0899 87, viite 8824 ja maksukuittia vastaan voit noutaa lippusi.

 

  1. Osaava Nainen –messut 26.-28.10.2018 Turun Messukeskuksessa

 

Tilaamme jälleen yhdistyksemme jäsenille ryhmälippuja (yksi/jäsen) syksyn Osaava Nainen - messuille 26.-28.10.2018. Lipun voi käyttää minä messupäivänä tahansa. - Ilmoita osallistumisesi Mirja Palomäelle, mieluiten sähköpostilla: email.mirja@gmail.com tai lähetä tekstiviesti numeroon 040-7052466.  – Kesällä on toiminnassa taukoa ja syksyn jäsenkirje lähtee niin myöhään, että ilmoittautumisille tulisi liian kiire, siksi ilmoitus jo nyt. Laita kalenteriisi merkintä lipputilauksesta elo-syyskuulle, jos haluat messuille.

 

Ilmoittautumisaikaa on maanantaihin 8.10.2018 asti. Ilmoita myös minne lippusi lähetetään (pääsääntöisesti sisäisessä postissa kaupungin työntekijöille) tai voitko noutaa kaupungintalon palvelupisteestä tai muista kaupungin palvelupisteistä. Liput tilataan 8.10. jälkeen ja toimitetaan sinulle ilmoittamallasi tavalla lippujen saavuttua.

 

  1. Eläkeläisten kahvittelu-tapaamiset syyskuusta alkaen, merkkaa jo kalenteriin

 

JHL:n eläkeläisten vapaamuotoinen tapaaminen joka kuukauden 1. tiistai klo 14 Kylpylän aulakahviossa ensi syyskuun 4. päivästä alkaen – yhdistys kustantaa kahvit, leivonnaiset maksetaan itse. Tervetuloa kaikki eläkeläiset kahvittelemaan ja tapaamaan vanhoja työkavereita aina silloin kun kullekin sopii. Ei ennakkoilmoittautumisia. - Toiminta tapahtuu yhteistyössä vapaa-aikajaoksen kanssa. – Kahvittelun lomassa voidaan miettiä ja suunnitella yhteisiä tapahtumia, retkiä ym.

 

Opinto- ja vapaa-aikajaos

 

 

Tämä yhdistyskirje on luettavissa myös yhdistyksen kotisivuilta www.naantalijhl.fi sekä

facebookissa Naantali JHL 246 ry, joista löytyy tietoa yhdistyksen toiminnasta.  - Vapaa-ajan toiminta on yhdistyksen tukemaa ja sitä pyritään järjestämään toivomusten mukaan.