Jäsenkirje 2/2019

4.9.2019

Jäsenkirje 2/syyskuu 2019

 

Hei taas Naantalin Kunnalliset JHL ry:n jäsen!

 

Syksyinen lämmin tuulahdus on tullut Naantaliin kirjoittaessani tätä tekstiä.

Lämmin tuulahdus voi silti muuttua jopa kuumaksi ja se ei johdu ilmastonmuutoksesta vaan siitä pitää huolen uudet syksyn palkkaneuvottelut työnantajan kanssa. JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine kirjoitti asiasta näin:

”Talkoot on ohi! Nyt on työn arvostuksen aika. JHL valmistautuu seuraavaan työehtosopimusten neuvottelukierrokseen. Julkisen alan työn on viimein saatava ansaitsemansa arvostus. Syksyn palkkaneuvotteluista on tulossa sekavat, mutta tavoite on selvä: monivuotinen palkkaohjelma ja oikeudenmukainen korvaus työstä. Kilpailukykysopimus eli kiky on kaihertanut julkista sektoria neljä vuotta. Julkinen ala ansaitsee samanlaisen yhteiskunnallisen arvostuksen kuin vientiala ja teollisuus. Palkalla on tultava toimeen!”.

 

Nyt syksyllä 29.10.2019 on yhdistyksen syyskokous ja toivoisimme, että tulisitte päättämään, miten yhdistystä ja sen toimintaa viedään eteenpäin. Kokouksessa valitaan yhdistyksen puheenjohtaja, hallitus, pääluottamusmiehet sekä päätetään yhdistyksen toiminnasta toimintasuunnitelman yhteydessä. On ollut myös harkinnassa, jotta perustettaisiin uusia jaostoja esim. ammattialoille tai muille vastaaville, joita yhdistys tukisi, siis näistäkin olisi hyvä saada ehdotuksia kokouksessa.

 

Syyskokouksessa kahvitarjoilun lisäksi arvomme osallistujien kesken kolme 50€ lahjakorttia.

 

Muistuttaisin vielä, että hakekaa yhdistyksen omaa 100 euron lomatukea, jota myönnetään keväällä 5 kpl (hakemukset 28.2. mennessä) ja syksyllä 5 kpl (hakemukset 30.9. mennessä), pääsääntöisesti kotimaan matkailuun. Tuki on käytettävä vuoden kuluessa myöntämisestä. Myönnetty lomatuki maksetaan laskua (josta ilmenee palvelu sekä sen saaja/käyttäjä) ja maksukuittia vastaan.

 

Käykää yhdistyksen kotisivuilla www.naantalijhl.fi  sieltä löytyy aina päivitetyt tiedot kaikesta toiminnasta. Vapaa-ajan toiminta on yhdistyksen tukemaa. Tässä kirjeessä on ilmoitukset vapaa-aikajaoksen eri tapahtumista.

 

Alla vielä yksi pyyntö ja erityisen tärkeää olisi saada sähköpostiosoitteenne, koska postin kuljetukset toimivat vähän oikukkaasti ja tietoa ei saada perille. Posti on esim. ilmoittanut hintojen noususta ja jakelun pitkittymisistä. Tämä asia tuli ongelmaksi viime neuvottelukierroksella lakkouhanalla, kun tietoa ei saatu kunnolla jäsenille siis: käykää liiton sivuilla korjaamassa mahdollisesti väärät tietonne. Sähköpostilla saisimme tiedot teille reaaliajassa, tapahtumista, edunvalvonta-asioista ym.

 

Hyvää syksyn jatkoa

Juha Takanen, puheenjohtaja