Jäsenkirje kesäkuu 2020

27.7.2020

Tervehdys taas Naantalin Kunnalliset JHL ry:n jäsen!

 

Kesä on saapunut taas Naantaliin!

 

Mennyt aika on ollut odotuksen aikaa, mutta nyt on saatu neuvoteltua työehtosopimukset kuntoon pienten hoitajaliittojen takkuamisen jälkeen. Eli nyt palkkoihin tulee sopimuksen mukaiset yleiskorotukset 1.8.2020 ja kiky-tunnit poistuvat 30.8.2020. Samoin Kilpailukykysopimukseen liittynyt lomarahojen leikkaus oli määräaikainen ja se päättyi vuonna 2019. Vuonna 2021 työntekijät ja viranhaltijat voivat vaihtaa lomarahansa tai osan siitä vapaaksi sopimalla asiasta suoraan työnantajan kanssa. Suullinen sopimus ei riitä, vaan sopimus on tehtävä joko kirjallisesti tai sähköisesti. Ennen sopimuksen tekemistä työnantajan on selvitettävä viranhaltijalle tai työntekijälle lomarahan vaihtamista koskevat ehdot. Palkankorotus ei sinänsä päätä huimaa, mutta jos sopimukset olisivat hyväksytty vasta vuoden lopulla voi olla, ettei olisi saatu edes näitäkään korotuksia johtuen kuntien taloudellisesta tilanteesta. Naantalissakin näyttää nyt, että tilinpäätös on miinusmerkkinen monen hyvän vuoden jälkeen.

Yhdistyksen retket ovat nyt koronatilanteen takia tauolla lukuun ottamatta Linnanmäen ja Särkänniemen huvipuistojen rannekkeita, jotka tulevat myyntiin lähiaikoina (siitä tarkempi selitys vapaa – aikajaoksen tiedotteessa).

 

Käykää yhdistyksen kotisivuilla www.naantalijhl.fi ja Fasebookissa Naantali JHL 246 ry sieltä löytyy toivottavasti aina päivitetyt tiedot kaikesta toiminnasta. Vapaa-ajan toiminta on yhdistyksen tukemaa.

 

PS. vielä yksi pyyntö, käykää liiton sivuilla korjaamassa mahdollisesti väärät tietonne ja lisätkää sähköpostiosoitteenne. Sähköpostiosoitteenne on tärkeä saada yhdistyksen kannalta, sillä sähköpostilla saisimme tiedot teille reaaliajassa, tapahtumista, edunvalvontaasioista ym. Yhdistys on päättänyt luopua kirjeposteista mahdollisesti ensi vuoden aikana. Sähköpostiosoitteet voi lisätä liiton sivuilla tai toimittaa meidän toimihenkilöillemme.

 

Hyvää kesää ja tulevia lomia

Juha Takanen, puheenjohtaja

* * *

 

MUISTUTUKSEKSI JÄSENISTÖLLE

 

Eläköityminen: Työnantajalta ei saada tietoa yhdistykselle, kun työntekijät jäävät eläkkeelle. Tästä johtuen yhdistyksen eläkelahjat voivat jäädä jakamatta. Pyydämmekin, että jäädessänne eläkkeelle, itse ilmoittaisitte asiasta yhdistyksen toimihenkilöille (luottamusmiehelle, puheenjohtajalle, sihteerille tai jäsenasiainhoitajalle).

 

Eläkkeelle jäädessä on samalla mietittävä, haluaako jäädä eläkeläisjäseneksi (silloin erotaan työttömyyskassasta, koska enää ei voi jäädä työttömäksi) vai eroaako liitosta. Eläkeläisen jäsenmaksu on tällä hetkellä 8 e/kk, 96 euroa vuodessa. Jäsenmaksu maksetaan neljänä eränä jäsenpalvelun lähettämällä viitesiirrolla. Tällä maksulla säilyttää liiton ja yhdistyksen jäsenedut (matkavakuutukset, almanakan, lehden, yhdistyksen lomatuet, teatteri- ja lomamatkat ym). - Ilmoituksen eläkkeelle jäämisestä ja jäsenyyden jatkamisesta eläkeläisjäsenenä voi tehdä netissä omaJHL:ssä tai ilmoittaa liiton jäsenpalveluun, jäseneksi jäätäessä täytyy erota liiton työttömyyskassasta. - Jos et halua jäädä eläkeläisjäseneksi, myös eroilmoituksen liitosta voi tehdä omaJHL:ssä tai liiton jäsenpalveluun.  Eropäivä on jäsenen ennakkoon ilmoittama ajankohta, tai sähköisen ilmoituksen lähetyspäivä. Takautuvasti ei voi erota. - Ota yhteyttä toimihenkilöihin, jos asiasta on kysyttävää.

 

Jäsenkirjeiden postitus ainoastaan sähköpostitse ensi vuodesta alkaen.

 

Jos et ole vielä korjannut/lisännyt liiton jäsenrekisteriin omiin tietoihin sähköpostiosoitettasi, tee se viipymättä. Näin varmistat, että liiton sekä yhdistyksemme posti tavoittavaa Sinut! Jos et pysty itse laittamaan sähköpostitietojasi liiton rekisteriin, ota yhteyttä yhdistyksemme jäsenasiainhoitaja Teemu Niinikorpeen,

teemu.niinikorpi@naantali.fi tai soita 044-7334809.

 

Omien tietojen päivitys, mene liiton sivuille: www.jhl.fi

> ylhäällä oikealla klikkaa ”Kirjaudu sisään”

> ”OmaJHL” > ”kirjaudu sisään ohjeiden mukaan

> Vasemmalla ylhäällä: klikkaa ”Jäsentiedot” > Henkilötiedot: avautuu omat tietosi, joita pääsee muokkaamaan oikealla, korjattuasi tiedot Tallenna.

 

 

* * *

 

 

VAPAA-AIKAJAOS TIEDOTTAA:      

 

Pilkkikilpailujen 29.2.2020 tulokset:

 

Yleinen sarja:                                                        kalaa

1 Juha Ovaska                                           11

2 Hannu Ollikainen                                   10 arvonnalla

3 Jussi Koskinen                                       10

4 Juha Takanen                                         9

 

Naisten sarja:

             1 Miia Uimonen                                        2

 

Perhesarja:

      1 Ovaska Juho, Miia, Janna, Roope            7

 

Suurin kala: Miia Uimonen

Pienin kala: Juha Ovaska

 

Kannustamassa myös Anna-Maria Mäki, Timo Peltomaa ja Jorma Koivuaho.

 

Puheenjohtaja Juha Takanen otti esille sääntömuutosesityksen tuleville pilkkikilpailuille: Jäätilanteen niin salliessa saa käyttää pilkkionkea tai mato-onkea yhdistyksen pilkkikilpailuissa. – Esitys hyväksyttiin yksimielisesti.

 

                                                                                   ***

 

Koronaepidemian vuoksi kaikki muut vapaa-aikajaoston tapahtumat ja toiminnot on peruttu, vain huvipuistoliput tulevat lunastettaviksi sekä syksyn tapahtumista Osaava Nainen – messut toteutuu. – Loppuvuonna mahdollisesti järjestettävistä toiminnoista tiedotetaan sitten aikanaan!

 

 

LINNANMÄKI  & SÄRKÄNNIEMI -rannekkeet - Varmista netistä ennen matkaasi huvipuistoon miten toimitaan, ilmeisesti molempiin tulee ennakkoilmoittautuminen eli tulee ilmoittaa etukäteen vierailuaika!

 

Yhdistyksemme on hankkinut jäsenille lippuja Särkänniemeen sekä Linnanmäelle. Koronatilanteesta johtuen huvipuistojen avaaminen on viivästynyt ja niissä on tietynlaiset erikoismenettelyt siellä vieraileville, alla niistä infoa ja lisätiedot huvipuistojen nettisivuilta.

 

Yhdistyksellä on molempiin huvipuistoihin 30 kpl rannekkeita ja niitä voi jäsen lunastaa joko Linnanmäelle tai Särkänniemeen hintaan 20 €/kpl, enintään 4 kpl/jäsen.

Normaalit hinnat ovat:

Linnanmäki verkkokauppa 39€ ja paikanpäältä 42€

Särkänniemi verkkokauppa 38€ ja paikanpäältä 42€

 

Rannekkeet oikeuttavat pääsyyn kaikkiin laitteisiin pituusrajat huomioiden. Ranneke aktivoituu ensimmäisellä laitteella ja on voimassa kyseisen päivän. - Tilaukset kaupungintalon palvelupisteestä, varattuasi ja varmistettuasi lippusi, maksat liput yhdistyksen tilille, Naantalin Kunnalliset JHL ry, FI32 5284 0220 0899 87, viite 8824. Liput tulee maksaa ja noutaa maksukuittia vastaan kahden viikon kuluessa varauksesta.

 

 

”LINNANMÄKI

Huvipuisto avataan perjantaina 12.6.2020 klo 11 uuteen huvikauteen.

 

Rannekkeen ennakkoon ostamalla huvittelija voi välttää paikan päällä jonottamisen ja lisäksi rannekkeen hinta on huvittelijalle edullisin, 39 € /ranneke (norm. 42 € /ranneke). Ennakkomyynti S-ryhmän toimipaikoissa alkaa viikkoa ennen huvipuiston avaamista.

 

Rannekkeet käyvät myös syksyn Valokarnevaalissa. Linnanmäen Valokarnevaali alkaa torstaina. Huvipuisto on avoinna 10.-20.10., arkisin klo 16-22, lauantaisin 13-24 ja sunnuntaisin 13-22. Tapahtuman aikana kaikki huvipuiston laitteet ovat avoinna, sään niin salliessa, lukuun ottamatta jo talvilevolle käyneitä Hurjakurua ja Muksupuksua.

 

Linnanmäki tiedottaa vierailujen ilmoittamisesta etukäteen avajaisviikolla.

 

Lisätiedot: https://www.linnanmaki.fi/fi/

 

SÄRKÄNNIEMI

Kaikki kesän 2020 rannekkeet, yksittäisliput sekä peli- ja herkkusetelit ovat voimassa kesäkauden 2020 lisäksi myös loppuvuoden 2020 sesongeissa (esim. Karmiva karnevaali) sekä ensi vuonna 30.6.2021 asti.

 

Särkänniemi avataan rajoitetulle asiakasmäärälle 13.6.2020

 

Särkänniemen huvipuisto ja Koiramäki avataan 13.6.2020. Ennen virallista avajaispäivää kutsumme kausikorttilaiset huvittelemaan jo 11.–12.6. Tiedotamme näistä päivistä lisää lähiaikoina.

 

Avaamme vastuullisesti turvallisuus ja terveys edellä. Rajoitamme kapasiteettimme aluksi 20 prosenttiin normaalista, eli asiakasmäärä rajoitetaan selvästi pienemmäksi kuin viranomaiset edellyttävät.

 

Huomiothan, että huvipuiston alueelle ei ole kesällä 2020 ilmaista sisäänpääsyä, vaan kaikilta 3 vuotta täyttäneiltä asiakkailta vaaditaan vähintään sisäänpääsylippu (8,90 €).

 

Ravintola Näsinneula avataan 2.6.2020.

 

Lipun lisäksi tarvitaan ennakkovaraus

HUOM! Huvipuistopäivän varaus ei ole vielä mahdollista. Kerromme etukäteen nettisivulla ja sosiaalisessa mediassa, milloin varausjärjestelmä aukeaa.

 

Toivomme että asiakkaat ostavat lipun ennakkoon. Myös päiväkohtainen paikkavaraus on tehtävä ennakkoon, jotta kukaan ei jäisi puiston ulkopuolelle rajoitusten voimassa ollessa. Lippujamme saa verkkokaupasta ja Särkänniemi-rannekkeita myös K-Citymarketeista. 

 

Haluamme varmistaa turvamääräysten toteutumisen kaikissa olosuhteissa sekä taata mahdollisuuden huvipuistopäivään ainakin heille, jotka rannekkeen ovat hankkineet. Rajoitusten voimassa ollessa kaikilta asiakkailta vaaditaan vähintään huvipuiston sisäänpääsylippu (8,90 €), joka oikeuttaa myös yhteen laiteajeluun. Alle 3-vuotiaat eivät edelleenkään tarvitse lippua. Liput myydään lähtökohtaisesti ennakkoon, mutta jos päivän kapasiteettia on jäljellä, niitä saa myös portilta.  

 

Särkänniemi on tehnyt asiakkaille ohjeet turvallisen huvipuistopäivän varmistamiseksi, ja uudenlaiset turvakäytännöt ovat pääosassa myös henkilökuntamme koulutuksissa. Ohjeet perustuvat turvaväleihin jonoissa, laitteissa ja ravintoloissa, hygienia- ja puhtauskäytänteisiin sekä siihen, että Särkänniemeen tullaan vain täysin terveenä. 

  

Särkänniemi-ranneke yli 120 cm / alle 120 cm – porttihinta 47€/42€, Verkkokauppa 38€/33€

 

Lisätiedot:  https://sarkanniemi.fi/

 

 

 OSAAVA NAINEN–messut pe-su 11.-13.9.2020 Turun Messukeskuksessa

 

Tilaamme jälleen yhdistyksemme jäsenille ryhmälippuja (yksi/jäsen) syksyn Osaava Nainen - messuille 11.-13.9.2020. HUOM nyt syyskuussa! Tapahtuma on uudistunut! Teemoina on

  • Terveys ja muoti
  • Kädentaidot sekä sisustus ja lahjatavarat
  • Matkailu, työ ja koulutus

 

Koronatilanteesta johtuen mukaan on liittynyt myös keväällä peruuntuneet Taide -ja Antiikkimessut.

 

Lipun voi käyttää minä messupäivänä tahansa. - Ilmoita osallistumisesi Mirja Palomäelle, mieluiten sähköpostilla: email.mirja@gmail.com tai lähetä tekstiviesti numeroon 040-7052466.  – Kesällä on toiminnassa taukoa ja syksyn jäsenkirjeeseen tieto ei ehdi, siksi ilmoitus jo nyt. HUOM! Laita kalenteriisi merkintä lipputilauksesta elokuun alkuun, jos haluat messuille.

 

Ilmoittautumisaikaa on maanantaihin 28.8.2020 asti. Ilmoita myös, minne lippusi lähetetään (pääsääntöisesti sisäisessä postissa kaupungin työntekijöille) tai voitko noutaa kaupungintalon palvelupisteestä tai muista kaupungin palvelupisteistä? Liput tilataan 28.8. jälkeen ja toimitetaan sinulle ilmoittamallasi tavalla lippujen saavuttua (toimitus kestää muutaman päivän).

                                                                        

YHDISTYKSEN ELÄKELÄISTEN KAHVITTELU-tapaamiset kuukauden 1. tiistaina klo 13 peruttiin kevään ja kesän osalta. Kesätauon jälkeen tapaamiset alkavat näillä näkymin syyskuussa (muistaen turvavälit, jos rajoitukset vielä ovat voimassa).

 

JHL:n eläkeläisten vapaamuotoinen tapaaminen joka kuukauden 1. tiistai klo 13, on ollut Suntownissa Luostarinkadulla (kesäkaudella Merisalissa), myös muita tapaamispaikkoja mietitään. – Yhdistys kustantaa kahvit, leivonnaiset maksetaan itse. Tervetuloa kaikki eläkeläiset (koronaepidemian ja kesätauon jälkeen) kahvittelemaan ja tapaamaan vanhoja työkavereita aina silloin kun kullekin sopii. Ei ennakkoilmoittautumisia. - Toiminta tapahtuu yhteistyössä vapaa-aikajaoksen kanssa. – Kahvittelun lomassa voidaan miettiä ja suunnitella yhteisiä tapahtumia, retkiä ym. – Kesätauko siis kesä-heinä-elokuu, syyskuussa taas kahvitellaan!

 

Opinto- ja vapaa-aikajaos

 

Tämä yhdistyskirje on luettavissa myös yhdistyksen kotisivuilta www.naantalijhl.fi sekä facebookissa, joista löytyy tietoa yhdistyksen toiminnasta.  - Vapaa-ajan toiminta on yhdistyksen tukemaa ja sitä pyritään järjestämään toivomusten mukaan.